Overthinking

image credit

Assalamualaikum,
Siapa yang asyik-asyik overthinking? Mestilah perempuan. Itu lah orang suruh baca doa, selawat hembus sana sini sebelum tidur kau pergi scroll twitterr. Kalau scroll twitter, baca pulak ayat-ayat deep jiwang kat twitter tu tak kesah la pasal friendship ke cinta ke family ke, terus otak melayang kat tempat lain. Mula lah nak fikir macam-macam yang sebenarnya tak betul pun! Tiba-tiba semua benda dah lepas yang kau tak fikir dah pun, tetibe semua muncul and hentam hentam kau dalam sejam dua sebelum tidur tu. Tu pun kalau kau boleh tidur lah.

Tiba-tiba tangan gatal scroll instagram. Instagram ni ada dua hal, satu hal kau scroll, kau explore , lepas tu kau jumpa orang-orang cantik, kaya, life macam seronok, makan sedap-sedap, pergi sana sini. Mula lah kau nak fikir nasib hidup kau, tu baru fikir nasib hidup. kau bawak mengucap kejap, istighfar, sebab semua ni syaitan semata-mata.

Lagi satu bila kau scroll instagram kau pergi stalk pulak benda yang menyakitkan. Perampas pakwe kau ke, orang yang crush kat pakwe kau ke,  ex kau ke, crush yang pernah reject kau ke, scandal tak jadi ke, haaaaaaaa pastu bila stalk stalk buat sakit hati sendiri je. Pastu ada pulak ter like gambar orang tu, hahahahaha padan muka. Apa aku maksudkan is this thing yang di stalk stalk ni nanti dibawa ke pemikiran kau sebelum tidur. Habislah,

Dulu-dulu overthinking pasal self-esteem, habis pergi throwback orang hina kita dalam gurau. Bestfriend yang mulut macam apa, crush yang kita tak dapat (eh ni contoh je ;p)

Okay, mari kita sedar.

Benda-benda macam ni bodoh sebenarnya. Aku cakap sebab aku pernah buat, pernah rasa. Pastu meroyan whatapps orang, orang pulak tak balas. Hahahahahahaha (jap padan muka aku) tp yeah bila korang dah overthinking pergi lah cari kawan yang boleh sedarkan kau balik! Most of the things yang korang fikir tu tak betul pun yang korang pepandai made up cite sedih apehal!

Overthinking tu datang dan pergi, kau risau benda-benda pelik, benda-benda kecik, benda-benda yang kau terasa hati siang tadi. Kadang-kadang nangis sendiri, tu kadang-kadang update pelik-pelik kat twitter. Hahaha. Okay kalau aku meroyan kat twitter pls jangan sesiapa layan hahaha.

Okay camne nak stop overthinking ni? Aku honestly, masih lagi mencuba. Hahaaaaaaaaaa, perempuan please stop thinking. Hahaha.