I'm back plus new look!


Hi! Im back guys. Seperti Wana yang selalu, selagi tak tukar template selagi tu lah tak reti nak update blog. Sebab first tahu nak update apa, sebab totally lost dari dunia blogging, tak tau nak lawat blog mana. Sila-sila lah komen link blog korang sebab nak blogwalking hehe.

So ni lah template yang paling lama aku spend masa untuk buat, semata-mata sebab nak responsivekan benda alah ni. Tapi sebenarnya benda ni kalau fokus betul-betul boleh buat kejap je. Tapi aku sepuluh kali tidur, habiskan drama, kadang tu aku coding sambil dengar cerita Shin Chan. Dengar okay, bukan tengok. Hahaha. Okay mari saya tunjuk full screenshot blog.


Suka sangat design blog, dah macam artwork sendiri. Kepuasan, sebab tu lah kadang ada yang lebih minat design daripada post entri, apa-apa pun tak apalah orang nak cakap apa pun. Learning process kot ni? haha. Sekarang dah pandai dah main mock up. Hahaha. Ini semua gara-gara Nana Johari punya tutorial mock up tu lah.  Macam biasa, marilah kita tunjuk link-link yang membantu dalam proses ini :
Lightwidget - Instagram widget . Build your own Blogger Template from Scratch .  Font Awesome - for the Icons . Fonts . Arrow Box .  Automatic Read More . Responsive
Amaran: Semua isi di dalam blog ini belum dikemaskini, banyak link yang tidak boleh digunakan lagi. Harap bersabar sebab saya akan update satu satu. Thank you semua!

Labels: