Uitm Segamat

Assalamualaikum,
Hm tinggal lagi berapa belas hari je lagi hari mendaftar uitm. Im not ready, really. Taknak move on eh kau Wana.

Aku asyik google pasal UITM Segamat, macam macam keyword aku guna. Lawak-lawak pulak tu, yela aku nak cari blogger yang mungkin ada pengalaman kat sana or maybe dapat kat sana jugak. Yang aku jumpa takde satu pun yang buat aku excited nak pegi sana. Baca pasal isu makanan la apa la. Patah semangat iols.

Lagi satu takut gila homesick. Rasanya aku tak pernah berpisah dengan family lebih dari tiga hari. hahahahahhahaha hahahhahahahahhahahahahaha hahahahhahahahahaha. Aku tak pernah duduk asrama. Okay ulang lagi "aku tak pernah berpisah dengan family lebih dari tiga hari". Aku tak tahu macam mana nak mandi kat tempat orang , macam mana bilik asrama, macam mana makan nanti, semuanya aku tak dapat bayangkan.

Ini semua buat aku rasa nak cari pasal cakap dekat mak "Mak, akak nak belajar dekat swasta boleh? Takyah jauh jauh." ha ha ha ha ha ha. Abah pernah tersebut "kau masuk msu je lah kak, dekat" Tapi mak bantah ! Hm kejohor kekita la jawabnya. 

Alaaa biasalah dilema macam ni. Nanti kat sana paling tak pun 3 bulan je homesick, pastu happy ^u^ alaaa actually kita kat mana-mana pun boleh happy.

Aku ingat lagi masa aku sedih kena turun kelas, padahal dah habis sekolah ni aku bersyukur sangat diturunkan kelas dulu, sebab aku happy je and yeah sebab turun kelas la aku study sesungguh. Semestinya Allah tentukan sesuatu yang terbaik untuk kita. Have a faith !!

Masalahnye, aku still tak dapat bayangan pasal uitm segamat walaupun dah google banyak benda. Ada sesiapa boleh story apa-apa pasal uitm untuk bagi aku sedikit bayangan ? TuT

YES AKHIRNYA  ADA PELUANG UTK PAKAI BAJU KURUNG BEBANYAK <3


Nak tahu macam mana life kat UiTM Segamat? KLIK SINI